Forma midjan med en waist trainer

Det har dykt upp en raket på träningshimlen och det är fenomenet waist trainer. Allt från kändisar till din väninna på gymmet använder dem, och de har blivit en populär träningshjälp när det kommer till att forma kroppen.

Bra även vid vardagssysslor

En waist trainer är en mjuk men stadig korsett som kan användas både vid träning och till vardags för att forma figuren och i längden göra din midja smalare. Den hjälper kroppens naturliga fettförbränning och kan även göra att du svettas mer när du tränar, så se till att dricka mycket vatten i samband med att du använder den. En av alla fördelar med att använda Waist trainer är att de är bekväma och går att använda både när du tränar och när du utför dina vardagliga sysslor. Det breda användningsområdet gör att den är mer effektiv än många andra träningsredskap, och även om det är den långsiktiga användningen som kommer skapa varaktiga resultat så formar korsetten din figur så fort du tar på dig den. Det är det inte heller alla träningsredskap som lyckas med.

Var noga med passformen

Det är dock viktigt att komma ihåg att om du vill gå ner i vikt och varaktigt forma din kropp och midja så behöver du kombinera waist trainern med bra kost och övrig träning. Det waist trainern gör är att stötta och hjälpa dig på vägen att uppnå de här målen, och eftersom du ser smalare ut redan när du tar på den första gången så fungerar den som en utmärkt inspiration och motivation. Du måste också se till att du använder rätt storlek för din kropp – det kommer inte hjälpa dig att använda en mindre storlek. Upplever du obehag eller att det är svårt att andas är orsaken oftast att du har fel storlek eller att du tagit på den på ett felaktigt sätt. Det kan också vara att den sitter för hårt. Ta av den direkt och undersök vad problemet är. När den sitter bekvämt och du kan andas med lätthet är du redo att börja använda den. Börja med korta stunder varje dag för att succesivt utöka användningstiden. Innan du vet ordet av är waist trainern en del av din vardag och efter några månader med korsetten, näringsrik mat och träning kommer du se att din kropp börjar forma sig som du vill.