Vässa sommarformen

Det finns många sätt att fixa till sommarformen. Några sätt är lite bättre än andra. Det är dock oavsett metod viktigt att du har rimliga förväntningar och har insikt i vad du faktiskt kan åstadkomma med träning. Vissa saker kan du helt enkelt inte få genom kost och träning. Du kan inte få större och fastare bröst om det är ditt önskade resultat med din kropp. Med Motiva implantat kan du däremot få ett fantastiskt resultat. Motiva implantat finns i olika former, storlekar och projektioner för att kunna ge dig dina drömbröst. Om du vill veta vilket Motiva implantat som skulle passa dig bäst är det bästa att boka in en konsultation.

Bränn fett med högintensiv träning

Om du även vill slipa till kroppsformen lite inför sommaren finns det några bra saker som du kan testa. I fall du för närvarande springer medelintensiva pass för att förbränna fett kan du testa att lägga om helt en period. Ersätt den typen av träning med högintensiva träningspass. Anledningen till det är att mer högintensiva träningspass höjer kroppens energi och fettförbränning. Att köra sprintintervaller istället för en längre joggingrunda är perfekt. Det finns stora möjligheter att bränna fett på några veckors sikt. Det finns studier som visar på att högintensiv träning är mycket mer effektiv när det kommer till att minska fettmassa än mer låg- och medelintensiv träning.

Basövningar för att bygga muskler

Men för att få en fin sommarform vill du inte tappa muskelmassa när kroppsfettet blir mindre. Du ska därför kombinera styrketräning med högintensiva pass. Det är en fördel att prioritera basövningar där många muskelgrupper involveras. Basövningar kräver mer energi och skapar reaktioner i kroppen som är bra för förbränningen. Prioritera övningar som marklyft, knäböj, pressar och chins. Ett tips är att köra 6-12 repetitioner och göra övningar med en god teknik. Teknik kommer alltid i första hand och belastning i andra hand. Ju tidigare du börjar jobba på sommarformen desto bättre resultat kommer du att få.

Ät mycket protein

Kost spelar alltid en viktig roll för träningsresultaten. För att gynna muskeltillväxten ska du satsa på mycket protein. Försök att äta någon proteinkälla till varje måltid. Men tänk på att när du ska tappa fett behöver du göra av med mer energi än vad du tillför kroppen. Du kan äta med 2-4 timmars mellanrum för att hålla blodsockret i schack. Det är även bra att se till att dricka ungefär två liter vatten om dygnet.