Sex ger bra träning

Har du tröttnat på att trängas i ett svettigt gym eller har du svårt att ens ta dig iväg? Många människor är medvetna om hur viktig träningen är för hälsan, men ändå blir benen tunga när det är dags att ta sig utanför dörren. Lösningen på problemet heter sex. Det har länge varit känt att sex har en mycket positiv påverkan på kroppen, inte bara för den njutning som intimitet ger, utan även för att sex gör kroppen stark, frisk och mycket sund. Tittar man på sex som motionsform så har det många likheter med vanlig konditionsträning. När du njuter tillsammans med din partner så ökar blodcirkulationen i kroppen, musklerna anstränger sig och du minskar även risken för att fett och kolesterol samlas i blodkärlen.

Mobiler och datorer förstör samlivet

Många i den yngre generationen är idag alldeles för trötta för att ha sex. En studie visar att 80-talister har ett mycket mindre aktivt sexliv än de som är födda på 60- och 70-talet. Anledningen till den minskade sexlusten beror främst på dagens teknik och att det allting finns tillgång till internet och sociala medier. Studien visar nämligen att en 80-talist är för trött för sex och att det främst beror på ett överdrivet användande av telefonen. Istället för att umgås tillsammans med sin partner, så väljer man att ta fram sin mobil och göra uppdateringar på sociala media som Instagram och Facebook. Vissa tar med sig arbetet hem och svarar på jobbmail, medan andra bara slösurfar eller onlineshoppar. Sex är väldigt viktigt för hälsan och välmåendet. Tar man bort denna del från samlivet så försämras relationen väldigt snabbt. Försök att åtminstone ha 1-2 dagar i veckan då mobiler och datorer stängs av efter en viss tid och då det bara är ni som gäller.

Krydda till sexlivet

Har man hamnat i en sexuell svacka kan det vara svårt att ta sig upp. Många människor tror att tröttheten är orsaken till minskad sexlust, men det minskad sexlust kan även bero på andra saker, t.ex. stress eller alldeles för mycket bråk i relationen. Dock vill de allra flesta hitta tillbaka till varandra och det sexliv man brukade ha och för att lyckas med detta kan man ibland behöva ta till några riktigt heta hjälpmedel. Tycker du inte att ett kryddigt sexliv är något för dig? Ingen fara! Du behöver naturligtvis inte gå och inhandla varenda fräck outfit och sexleksak som finns på marknaden. Däremot kan sexleksaker eller erotiska oljor göra underverk för lusten och tillsammans får ni utforska nya saker. Hos vuxen.se kan ni tillsammans hitta de hjälpmedel som ni tror kommer passa er bäst och var inte rädd för att prova något nytt!