Racketsport- social träning

Det finns många träningsformer att välja mellan. Gillar man inte gym eller att löpträna ensam kan man istället leka fram träningen tillsammans med vänner eller kanske till och med barnen. Ett utmärkt sätt att träna utan att det känns som träning är att utöva en racketsport. Denna typ av sport står ut som en av de sporter som förlänger livet mest.

Runtom i Sverige finns ett relativt stort utbud av välordnade rackethallar för olika bollsporter. Man kan spela tennis, squash, badminton eller pingis. Racket samt bollar brukar finnas att hyra.

Man kan antingen boka strötider som är billigast på vardagar under kontorstid och lite dyrare på vardagskvällar och helger eller köpa klippkort för 10 gånger då man oftast får ett lite bättre pris. Har man en regelbunden träningskompis kan man skaffa en stående tid och då betala för ett abonnemang. Många arbetsgivare har avtal med rackethallar och erbjuder de anställda ett bra framförhandlat pris. Ett klippkort på racketsport brukar kunna ingå i de friskvårdsbidrag som många företag har.

Så, för den som vill umgås och få lekfull träning rekommenderas racketsport. Det enda man behöver komma ihåg är att lämna vinnarskallen hemma- det blir trevligast då!