Övningar som ger snygga ben

Träning är både bra för kropp och själ, det vet de flesta av oss. För vissa är träning en viktig del i livet, medan det inte är en lika stor del för andra. Oavsett vad ditt mål är med träningen är någon form av motion bra för dig. Du kan gå promenader, börja träna en sport, simma, gympa eller träna på gym. Som en liten extra motivation till att fortsätta träna kan du också se hur din kropp förändras i takt med att du tränar regelbundet. Vill du kanske ha en lite plattare mage, mer välformade biceps eller snyggare ben? Det finns olika träningsformer och övningar som är bra för olika delar av kroppen. När säsongen för shorts och klänningar närmar sig väljer många att fokusera på träning av benen. Här kan du ta del av några tips om hur du tränar upp dina ben och gör dem både starka och snygga.

Tips på benövningar

De flesta vill träna alla delar av kroppen, men du kan också välja att fokusera på att träna ett visst område på kroppen, till exempel benen. De flesta träningsformer tränar benen, men det kan vara bra att börja med att fundera på hur du vill forma dina ben. Vill du att de ska bli smalare eller större? Vill du framhäva benens muskulatur mer? Löpning och andra konditionsformer har en tendens att göra benen smalare, medan vissa styrkeövningar fokuserar mer på att bygga upp och definiera musklerna i benen. Ofta kan det vara bra att kombinera dessa träningsformer. Många benövningar behöver du inga maskiner till, utan kan göra till exempel i hemmet. Squats och knäböj är två bra exempel på det. Du kan också lägga på lite extra vikter, till exempel genom att hålla i hantlar eller mjölkpaket medan du gör övningarna. Andra snabba och billiga tips är att träna med gummiband och/eller hopprep, eller att göra så kallade explosiva hopp. Detta kommer garanterat att skapa ordentlig mjölksyra i benen som känns!

Komplettera benövningar med andra metoder för snygga ben

Om du vill satsa på ett par riktigt snygga ben till våren och sommaren finns det fler knep än träning som kan vara värda att testa, även benen behöver ju lite återhämtning. Du kan till exempel smörja in benen med brun utan sol för att skapa en snygg lyster och känsla av solbrända ben. Kom också ihåg att skrubba och massera in olja eller en härlig hudkräm på benen för ett friskare intryck. Har du åderbråck som du inte tycker om? åderbråck kan opereras bort, men du får du givetvis räkna med att betala en slant för det. Att få professionell massage kan också pigga upp dina ben och sätta igång blodcirkulationen i dem. Tillsammans med löpning eller simning och regelbundna benövningar i hemmet eller på gymmet kommer du snart att kunna se resultat, och mer än gärna visa upp dina snygga ben i shorts, kjol eller klänning. Lycka till!